Gode spisesteder i Trondheim

Når man omsider ankommer mål i Trondheim, blir det viktig for alle kappgang-deltakerne og spise seg opp igjen. Kroppen vil være tømt for fettreserver og næringsstoffer etter de siste dagers fysiske påkjenning. Heldigvis har Trondheim mange velsmakende spisesteder å by på.

Trondheims restauranter tilfredsstiller alle krav til prisleie og menyvalg. Vi tillater oss i all beskjedenhet å presentere et lite utvalg her – tilpasset enhver type lommebok.

Billig og velsmakende

Vi begynner med de stedene hvor man får bra mat til en billig penge. Vi utelukker restaurantkjeder og fastfoodgiganter, og vil heller fokusere på de mindre og autentiske stedene. Dette gjelder for alle prisklassene vi penser innom, men her er de rimeligste alternativene:

Istanbul Döner Chef er en tyrkisk restaurant i Olav Tryggvasons gate. Denne restauranten har billig mat fra Midtøsten. Når du bestiller tar det ikke lang tid før maten kommer på bordet. Menyen er ike særlig omfattende, men vi vil gjerne fremheve kebaben. Den kebaben de serverer på Istanbul Döner Chef er helt fantastisk! Hvis du skal ha en mer autentisk kebab så må du ta turen til Midtøsten. Absolutt en plass man burde besøke hvis du er ute etter god kebab.

Hagen er en vegetarrestaurant i Nedre Bakklandet. Restauranten serverer god vegetarmat, og det er et enkelt, men greit, lokale. Selv om du ikke er vegetarianer eller veganer er det verdt å ta en tur innom. Også muligheter for take-away. Utmerket for veganere og vegetarianere, og bra for alle andre også. Her får man får man god og næringsrik mat for en billig penge.

Sesam er ikke akkurat en restaurant, men et velkjent spiseri. Sesam er en videreutviklet pølsebu med kun utendørs sitteplasser. Bua pleide å ha byens beste hamburgere, men er de siste årene blitt utkonkurrert av nyere restauranter. Hvis det er billige burgere og pommes frites du er ute etter, har de det her. De ligger på Elgeseter gate. Det er nesten verdt å besøke dem ene og alene på grunn av dens «berømmelse» som et av de historisk mest sagnomsuste gatekjøkken i Trondheim.

Midtre prisleie

Lyst på rimelig og god mat, men slippe å spise i alt for enkle lokaler og omgivelser? Da har vi noen gode forslag til deg her:

SuperHero Burger er en amerikansk burgerresturant i Olav Tryggvasons gate. Burgerne de serverer her er rett og slett himmelske, og koster ikke skjorta. Klientellet består for det meste av ungdommer og unge voksne. Det er muligheter for takeaway, om du skulle foretrekke dette. Veldig bra restaurant hvis du har lyst på en god burger.

Folk og fe er en koselig liten norsk-skandinavisk restaurant som ligger i Nedre Bakklandet. Staben er veldig hyggelige og de serverer nordisk mat. Lokalet er fint innredet. De har et åpent kjøkken, slik at man kan se hvordan kokkene jobber flittig for å tilberede maten. Prisnivået ligger kanskje i øvre sjikt, men maten er svært god. En fin plass å besøke hvis du er ute etter nordisk mat i et koselig, lite lokale.

Astronomisk gode gastronomer

Har du god råd og lyst å bruke pengene dine på spesielt god mat? Her er noen særdeles gode matvalg i Trondheim:

To rom og kjøkken er en tradisjonsrik restaurant som serverer kortreist mat fra nærområdet i Trondheim. Du vil finne masse god mat fra Trondheim, og menyen forandres etter hvilken tid det er på året. Vinen og ølet er veldig godt, og restauranten ligger i Carl Johans gate. Absolutt en plass man burde besøke hvis du er ute etter lokale stjerneretter.

Røst Teaterbistro er en skandinavisk restaurant som ligger i Prinsens gate. Maten, servicen og selve lokalet er bare rett og slett fantastisk! Maten smaker utmerket, og vin- og øl-utvalget er veldig bra. De har også godt utvalg av alkoholfrie alternativer. Desidert en av Trondheims beste restauranter, og absolutt verdt en visitt.