Her kan du overnatte i Oslo

Oslo er et flott utgangspunkt for både et lite ferieopphold, forretningsmøter – eller påmelding til et krevende idrettsarrangement som Kappgangen til Trondheim. Kommer du ett eller flere døgn i forveien, rekker du også å akklimatisere deg, bli bedre kjent med dine medutøvere – og få samlet krefter til den store dagen!

Her skal vi ta en nærmere titt på hvor man kan gjøre nettopp det, i alle prisklasser. Hovedstaden kan by på overnatting fra et par hundrelapper til flere tusen i døgnet.

Rimelig overnatting

Vi begynner med vandrerhjemmet Haraldsheim. Oslo Haraldsheim Vandrerheim som er det fulle navnet, ligger fire kilometer nord for sentrum. Prisen begynner på 295 kroner døgnet. Da risikerer du å dele rom med inntil 5 andre overnattingsgjester.

Anker Hostel er et herberge, ikke ulikt Haraldsheim Vandrerhjem. Anker Hostel ligger 10 minutters gange fra Karl Johans gate, noe som gjør det til et veldig sentralt overnattingsalternativ. Hvis man sover på rom med opptil 7 andre, så kan man få seng fra helt nede i 260 kroner. De tilbyr også ene- og dobbeltrom for en høyere døgnpris.

Lavpris-hoteller

Citybox Hotell i Oslo er et flott og rimelig hotell til en veldig grei pris. Citybox er veldig annerledes de fleste andre hoteller; her er innsjekking, utsjekking, booking og betaling basert fullstendig på selvbetjening!
Er du bekymret for å likevel kløne det til her, er det alltid en hotell-vert tilgjengelig på hotellet til å assistere gjestene. Fraværet av dyre ansatte gjør at rommene du finner på Citybox er langt rimeligere enn tilsvarende rom på andre hoteller med samme standard. Prisen begynner på 720 kroner natten.

Scandic Grensen er et mer klassisk hotell. Det ligger veldig sentralt, med Karl Johans gate bare et kvartal unna, og Oslo S innen kort gangavstand. En spesiell ting ved dette hotellet er at de tillater online utsjekk. Du kan faktisk ordne det mens du fortsatt ligger i senga og slippe å stå i kø nede ved resepsjonen når du drar derfra. Prisen begynner på 1.100 kroner natten.

Park Inn Radisson er også et godt lavpris-alternativ. Det ligger en kilometer unna Karl Johans gate, Slottet og Akershus festning. Man kan få en ekstravagant frokostbuffe for kun 100 kroner her. Dette er virkelig et røverkjøp, siden buffeten er fantastisk i forhold til andre hoteller i tilsvarende prisklasse! Prisen begynner på 620 kroner natten, uten frokost.

Dyrere og finere hoteller

Er du blant dem med romslig reisebudsjett og opptatt av høy komfort og luksuriøse omgivelser når du er på tur? Oslo har selvsagt plenty å by på i denne kategorien også.

The Thief er kanskje det hotteste hotellet i Oslo for øyeblikket; det ligger innen gåavstand fra Aker Brygge og er investor Petter Stordalens øyesten. Hotellet er familievennlig, snodig nok, siden det ofte forbindes med store popartister som gjester hovedstaden vår.
Standarden på rommene er veldig høy (eller «veldig gøy», som Stordalen selv liker å kategorisere det). Hvert rom har sin egen kunst, valgt ut av hotellets egen kunstkurator. Det sies at rommene har den høyeste standarden i Oslo, samme hvilket rom du velger. Rommene på hotellet varierer fra vanlige standardrom til svære suiter. Prisen begynner på 3.100 kroner natten.

Continental Hotell er et flott, femstjerners hotell midt i Oslo. Hotellet ligger innen gangavstand til Aker Brygge, Tjuvholmen, Slottet, Nationaltheatret og Stortinget. Hotellet har totalt 155 forskjellige rom, samt fire restauranter og barer. Mat og drikke her regnes for å være i verdensklasse. De hevder selv de er det beste luksushotellet i Oslo, og at de alltid vil streve for å gi gjestene sine de beste hotellopplevelsene. Prisen begynner på 2.000 kroner natten.

AirBnB

Kanskje du ikke er ute etter å bo på et hotell, men heller bare vil gjøre det enkelt og heller leie en gjesteseng eller gulvplass hos privatpersoner for deg og din egen, medbrakte luftmadrass?

Da har tjenesten airbnb.no i Oslo garantert noe for deg. Her får du kontakt med private utleiere som tilbyr alt fra hele leiligheter, egne gjesterom – eller hjerterom på stua si.

Gjennom denne tjenesten kan overnatte fra helt nede i under 200-lappen natten, til et par tusenlapper om du heller vil ha en romslig leilighet for deg selv – og reisefølget ditt.