Gode spisesteder i Oslo

Oslo er en flott by å besøke og et bra startpunkt for kappgangen til Trondheim. Men når man først er der en stund blir man fort sulten. Hvor kan man så spise? Her skal vi se nærmere på spisesteder i Oslo, enten du nå er ute etter et kjapt og billig måltid, eller en flottere 5-retters middag.

Deltakerne i kappgangen fra Oslo til Trondheim blir å brenne tusenvis av ekstra kalorier underveis i løpet. Er du slank og veltrent fra før av med lite kroppsfett å tære på, kan det lønne seg å fylle på med plenty «drivstoff» før det lange, krevende løpet.

Billig, kjapt og enkelt

Vi begynner med de billige stedene, hvor man kan få maten raskt og enkelt.

Oslo sentrum tilbyr gatekjøkkenmat i hvert gatekryss – samt i annet hvert hus bortover gatene, kan man fort få inntrykk av. Vi går ikke nærmere inn på de store kjedene som ligger her; McDonalds, Burger King og SubWay, Deli de Luca osv, for disse finner dere kjapt nok selv.
Vi skal heller se på mindre kjente steder, som også tilbyr kjapp, enkel og billig mat. Her kan du fort få en smaksopplevelse du ikke får hjemme der du bor selv!

Den første restauranten vi skal se på er Hai Cafe. Hai Cafe er en vietnamesisk restaurant på Youngstorget. Restauranten er veldig enkelt innredet, servicen helt grei, men maten er veldig god. Spesielt vårrullene de serverer her regnes blant de beste i hele hovedstaden! Og det hele koster laaangt mindre enn det smaker…

Lille Saigon 1 er også en vietnamesisk restaurant. Denne ligger i Bernt Ankers Gate. Ikke ulikt det forrige spisestedet er lokalet og servicen helt enkel, men maten gjør opp for det! Hvis du er ute etter noe billig og godt er dette definitivt en plass du burde besøke.

Punjab Tandoori er en indisk restaurant som ligger på Grønland. Denne restauranten føles egentlig mer som en kantine, siden du får maten servert fra bak en disk, og ikke på bordet. Servicen er ikke noe særlig. Du kan fort bli tiltalt i en brysk tone om du bruker for lang tid på å bestemme deg for hva du vil ha. Men maten oppveier for de andre feilene restauranten har. Den indiske maten de serverer smaker kjempegodt, til en veldig lav pris.

Prismessig midt på treet

Lyst på god mat, men ikke blakke deg helt – eller gå på de billigste spisehullene i storbyen? Oslo tilbyr selvsagt en rekke spisesteder i mellomsjiktet også.

Fiskeriet er en restaurant-og-fiskebutikk som ligger på Youngstorget. Hvis du er ute etter god sjømat midt i asfaltjungelen, så er dette stedet for deg. Fiskeriet serverer utmerkede fiskeretter. Blir du virkelig fornøyd og inspirert av det du fikk på tallerkenen, kan du kjøpe med deg hjem mer av det samme fra fiskedisken. Absolutt en plass å besøke hvis du har lyst på forfriskende sjømat for en rimelig penge!

Beijing Palace er en kinesisk restaurant som ligger i Pilestredet. De har en imponerende mengde kinesiske retter på menyen, og til og med en egen sushi meny (som strengt tatt er japansk mat). Lokalet er ingenting å skryte av. Med unntak av noen pyntegjenstander framstår restauranten som ganske brun og kjedelig. Men la deg ikke avspore: her får du virkelig bra kinesisk mat for en rimelig penge!

De beste og mest eksklusive

I tillegg til mengder av rimelige spisesteder, har Oslo også restauranter som setter eksklusivitet og kvalitet øverst på listen. Her smaker det himmelsk godt – og man må betale deretter.

Alex Sushi er mesteren når det kommer til sushi i Oslo. Restauranten ligger på Solli Plass. Maten din vil bli tilberedt av en egen superkokk rett i glaninga di, og det er fascinerende å se hvordan de lager maten. Desidert en plass å besøke hvis du er ute etter sushi eller sjømat i øverste klasse. Interiøret holder høyt nivå og det samme er regningen din når siste biten er fortært.

Maaemo er på listen over verdens 100 beste restauranter. Med tre Michelin stjerner er forventningene store. Disse forventningene blir med en gang oppfylt når du trer inn i det luksuriøse lokalet i Bjørvika. Du vil bli servert fantastisk gourmetmat du sent vil glemme. En verdifull matopplevelse vel verdt pengene.