Slik kommer du deg FRA Trondheim

For alle deltakerne og reisefølgene som gjennomfører kappgangen fra Oslo, blir det en hjertelig velkommen drøm å ankomme mål i Trondheim.  Men hvordan drar man hjem etterpå?

Nå skal vi se på de reisealternativene som foreligger for komme seg hjem fra Trondheim. Uten å måtte gå til fots, foreligger det heldigvis en lang rekke andre muligheter.

Med bil

Disponerer du bil etter du ankommer mål i Trondheim kommer du deg lett hjem igjen til andre deler av landet.

Ruten fra Trondheim til Oslo kjenner du godt fra kappgangen du nettopp har gjennomført! Bilruten er på snaue 500 kilometer. Ruta går via Riksvei 3 og E6. Hvis man kjører non-stop tar ruta cirka 6 timer og 30 minutter. Vær oppmerksom på både bomstasjoner og sure fartsfotobokser langs ruten.

Fra Trondheim til Bergen er det en litt lengre rute enn den forrige vi så på. Med en totallengde på snaue 700 kilometer, så er den «kun» 200 km lenge enn Oslo-ruten, men på lavere fartsgrenser. Å kjøre til Bergen vil ta cirka 11 timer, og den inkluderer en liten ferjetur. Ruta går via E39, og det er bompenge-automater underveis.

Til Bodø fra Trondheim er en kjøretur cirka like lang som til Bergen. Den er bare noen få kilometer lengre, med en totallengde på litt over 700 kilometer. Ruta går via E6, og den tar cirka 10 timer og 30 minutter å kjøre. Ja da, bompenger langs denne veien også.

Avreise med fly

Etter den intense og krevende kappgangen fra Oslo, kan det kanskje være like greit å bare fly hjem? Om reisebudsjettet ditt tillater det, vil nok fly være den raskeste måten å komme deg hjem på. Trondheims flyplass er den som ligger på Værnes. Værnes er Norges fjerde største flyplass, rett bak flyplassene i Oslo, Stavanger og Bergen.

Trondheim til Oslo med fly er en tur som tar underkant av en time, og prisen begynner på 1.400 kroner en vei. Flyselskapene som flyr denne ruta er SAS, Norwegian og Widerøe. Oslo til Trondheim er Værnes flyplass sin viktigste rute, og den har opptil 32 avganger i døgnet.

Flyreisen fra Trondheim til Bergen tar cirka en time. Akkurat som til Oslo begynner prisen på en billett, en vei, på 1.400 kroner. Flyselskapene som flyr denne ruta er de samme som på Oslo-ruta, altså SAS, Norwegian og Widerøe. Denne ruta har opptil 8 avganger i døgnet.

Flyr du fra Trondheim til Bodø tar det også cirka en time. Derimot begynner prisen på denne ruta på 1.800 kroner. Igjen, i likhet med de andre rutene, er det flyselskapene SAS, Norwegian og Widerøe som flyr denne. Ruta har opptil 6 avganger i døgnet.

VIKTIG : alle flyselskapene har salgskampanjer med ekstra billige billetter ut av Trondheim til andre destinasjoner både i Norge – og utenlands. Følger du med på disse kan du sikre deg flybilletter helt ned i et par hundrelapper.

Togavganger

Tog er en mer avslappende reisemetode enn bil, men mindre effektivt enn fly. Trondheim Sentralstasjon, eller bare Trondheim S, er Trondheims togstasjon. Trondheim S er endestasjonen til Dovrebanen, og den er koblet opp til resten av byen med buss, og den er innen gangavstand til havnen.

Turen fra Trondheim til Oslo med tog tar cirka 6 timer og 30 minutter, og koster i underkant av 1.000 kroner ved full pris.

Det er ingen direkterute fra Trondheim til Bergen med tog. Her må du reise via Oslo. Hele reisen koster i underkant av 1.400 kroner, og den tar ca 14 timer. Mot et pristillegg kan du kombinere reisen med sovekupe og komme frem uthvilt og opplagt. Er du tidlig ute med bestillingen kan du få billetten helt ned i 700 kr.

Fra Trondheim til Bodø går det en direkterute med tog. Den tar ca 9 og en halv time, og koster i underkant av 1.100 kroner til full pris. Gode rabatter om du er tidlig ute med bestillingen din!

Bussavganger

Ut av Trondheim går det ekspressbusser i nær sagt alle retninger. Også til Sverige om du skulle ønske dèt. Alle steder du kan nå med tog fra Trondheim, kan du også busse til. Gjerne raskere enn med tog, men ikke fullt så behagelig reise kanskje.
Med kystbussen fra Trondheim kan du også ta deg nedover til Nord-Vestlandet og byer som Kristiansund og Ålesund. Herfra kan nye kystbussruter frakte deg enda lengre sør, både til Bergen, Haugesund og Stavanger.

Hurtigruta

Hvis du bor langs kysten vår, fra Bergen og nordover, kan Hurtigruta være et godt reisealternativ. Dette er den suverent mest behagelige reisemåten! Men man skal ha god tid. Turen til Kirkenes tar flere dager, ned til Bergen går det et drøyt døgn.

Hurtigruten har utallige stans underveis, slik at du kan stige av der det passer deg best. Billettene er rimeligst om du ikke trenger lugar. Mat og drikke fås kjøpt om bord. Det er daglige avganger både nordover og sørover fra havna i Trondheim.